LANGELINIE LYSTBÅDEHAVN

Om Klubben

Langelinie Lysbådehavns Bådelav (LLB) er stiftet med det formål at forvalte forpagtningen af Langeliniehavnen og administrere de eksisterende bådpladser i forhold til LLB's medlemmer.

Havnen består af ca. 110 bådpladser inklusive gæstepladser af forskellige størrelser, og der tilstræbes en ligelig fordeling af store og små pladser, ligesom en vis fordeling mellem sejl- og motorbåde tilstræbes.

LLB administrerer endvidere de med havnen forbundne lokaler, bestående af klublokale, køkken-, bade- og toiletfaciliteter for laugets medlemmer, samt toilet- og badefaciliteter for havnens sejlende gæster.

Selve havnen, kaj- og landanlæg tilhører dels Københavns Havn, dels Københavns Kommune (By og Havn) mens LLB har ansvaret for fortøjningsbøjer, el- og vandanlæg.

Havnen modtager i sommerens løb ca. 2.000 sejlende gæster fra ind- og udland. Hovedparten er nordiske, tyske og polske sejlere, men vi har også jævnligt besøg fra Holland, Frankrig, USA, Australien og England. Havnen ligger smukt ved indsejlingen til København og i gåafstand til København K's turist attraktioner. 

Sommerdage er turistattraktionen "Den Lille Havfrue" besøgt af tusindvis af turister, der ankommer både med krydstogtskibe til Langeliniekajen og i busser. Disse besøgende skal, så godt som alle, lige en fodtur ned om Langelinie Lystbådehavn, så der kan være dage, hvor også sejlerne føler sig som en del af en turistattraktion.


Langelinie Lystbådehavn

Havnekontoret
Langelinie 11
2100 København Ø.