LANGELINIE LYSTBÅDEHAVN

 Havnens faciliteter

Gæstepladser: Havnen har kun få faste gæstepladser. Når en pladshaver er ude af havnen for overnatning er pladsen til rådighed for gæster. Dette vises ved et GRØNT skilt på kajen. Uanset om der er grønt skilt, så skal man dog altid følge havnefogedens anvisninger og gæster skal herunder anvende frie pladser som er af samme bredde som båden.
Fortøjning skal ske med stævnen til broen og agterfortøjning med hanefod til udlagt bøje.
I højsommeren vil der typisk være mellem 20 og 30 gæstepladser dagligt.

Der henvises i øvrigt til feltet "for gæster" på forsiden, som også angiver daglig pladsleje.

El og vand til bådene: På havnen findes TallyKey el-standere med el-udtag til bådene. Der betales efter forbrug ved at trække et TallyKey kort i automaten. Kortet giver også adgang til gæstetoiletterne. TallyKey automaten befinder sig i mellemgangen ved havnekontoret.

Prisen er 30 kr. for ca. 10 kWh (mindste salg).
Vandhaner med slager er placeret på broerne for hver 20 meter.

Bad og toiletter: For havnens sejlende gæster findes der bad og toiletter, samt et grovkøkken der kan benyttes til opvask eller rensning af fisk eller lignende.
TallyKey kortet giver adgang til lokaliteterne.

Vask og tørring af tøj: I forbindelse med baderum er der opstillet såvel vaskemaskine som tørretumbler.
Vask: kr. 25.- & Tørring i trumler kr. 25.-
Kontakt havnefogeden for nærmere information.

Trådløst Internet: Fri adgang i nærheden af klublokalet.


Lokaler & bænke: LLB's klublokale er som udgangspunkt kun for LLB's medlemmer og disses gæster. Medlemmer og gæster henstilles til at efterlade lokalet ryddeligt og i det hele taget vise hensyn. Det er tilladt at medbringe sin egen mad i klublokalet. Der må ikke opbevares egen mad i klubhusets køleskabe.
Bænke og borde foran klubhuset er forbeholdt og reserveret til LLB klubbens medlemmer og deres sejlende gæster.

Affald: Der findes rundt på havnen affaldscontainere til alm. affald fra bådene.
Olie- og kemikalieaffald må under ingen omstændigheder efterlades på havnen, men bedes afskaffet på dertilhørende faciliteter andet sted i Københavns Havn.  Marinetoiletter, eller andet ''''sort'''' spildevand må selvsagt ikke tømmes i havnen.

Grill m.m.: Det er tilladt at grille på havnen (men i bådene alene med gasgrill). Men vær opmærksom på, at der kommer mange mennesker på havnens område, så vis hensyn til havnens øvrige besøgende. Havnens store grill kan benyttes efter aftale med havnefogeden.

Indkøb m.v.: Der er ingen indkøbsmuligheder på selve havnen, men i gåafstand fra havnen findes flere indkøbsmuligheder. Bl.a. ligger der en Netto dagligvarebutik og en bager (Lagkagehuset) ca. 500m mod nordvest på Dampfærgevej.
I gangen ved havnekontoret er der kort med information om bus, tog og seværdigheder.
Ved henvendelse til havnefogeden fås alle oplysninger, ligesom man kan købe kort over det centrale København..

Restaurenter: Kun 50 meter fra havnen (i modsat retning af havfruen) ligger Cafe Langelinie, der har været lukket en periode men forventes snart at åbne igen. I modsat retning ligger Langelinie Pavillonen kun 200 meter fra havnen.
Der ud over er havnen omgivet af tre mindre kiosker, der sælger is, slik og lidt fast food.

Seværdigheder: Der er mange seværdigheder i nærområdet. Bla kan nævnes Den lille Havfrue, Kastellet, Mindesmærket for faldne søfolk, Gefionspringvandet, Amaliehaven. Der er gåafstand til Nyhavn, Kgs Nytorv og Strøget. Ønsker man ikke at gå eller tage tog/bus kan man benytte de mange afgange som havnebussen tilbyder. Havnebussen ligger til lige ud for Cafe Langelinie. Se evt. hjemmesiden ''''Alt Om København''''

Pris for gæstebåde:

Båd bredde i meterPris i kr. pr. døgn
Under 2,50 185,00
2,51 - 3,50 250,00
3,51 - 4,00 385,00
4,01 - 4,50 495,00
4,51 – 5,50 595,00
Over 5,50725,00
Bemærk: På afrejsedagen skal havnen forlades inden kl. 14:00, ellers betales for et ekstra døgn. Kun efter særlig aftale kan man ligge mere end 5 døgn som gæst i havnen.

Se i øvrigt Takstblad under fanen Havneplads